Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για μεγέθυνση

Η «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού» στις Ημέρες Γαστρονομίας στο Μουσείο Μπενάκη

Η ΑΜΚ «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού» συμμετείχε στις «Ημέρες Γαστρονομίας 2015» που πραγματοποιήθηκαν για τρίτη συνεχή χρονιά στο Μουσείο Μπενάκη, στις 22, 23 και 24 Μαΐου, στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων «Πελοπόννησος Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός 2015».
Στόχος αυτής της συμμετοχής, ήταν η ανάδειξη του γαστρονομικού πολιτισμού της Λακωνίας, μέσα από την πραγματοποίηση θεματικών εργαστηρίων, ομιλιών, παρουσιάσεων και γευστικών δοκιμών στην πρότυπη έκθεση υψηλής ποιότητας προϊόντων που πραγματοποιήθηκε στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη κατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ.

Στο πλαίσιο αυτής της συμμετοχής πραγματοποιήθηκαν οι εξείς δράσεις:
• Ομιλία του Μανούσου Μανουσάκη, σκηνοθέτη, Προέδρου της Γιορτής «Ελιάς και Λαδιού», στην θεματική συνεδριακή εκδήλωση: Ο Γαστρονομικός Πολιτισμός της Πελοποννήσου.
• Θεματικό εργαστήριο λακωνικών γεύσεων από παραγωγούς – μέλη της «Γιορτής Ελιάς και Λαδιού».
• Γευσιγνωσία λακωνικής ελιάς και ελαιολάδου από παραγωγούς – μέλη της «Γιορτής Ελιάς και Λαδιού».
• Εκδήλωση με θέμα: «Σύγκλινο - Από τα χοιροσφάγια του χθες στις κουζίνες του σήμερα».
Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ:
http://imeres-gastronomias.gr/



Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για μεγέθυνση