«Χοιρινό Ψητό »

απο τον Σάββα Αραβανή

Υλικά για 6 άτομα

1,5 κιλό μπούτι χοιρινό
*κατα προτίμηση «ουρά» ή «καπάκι» σε δίχτυ για ψητό κατσαρόλας
50 ml ελαιόλαδο
1 καρότο
1 μέτριο κρεμμύδι
Λίγο σέλινο
4 σκελίδες σκόρδο
100 ml λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι

Εκτέλεση

Αλατίζουμε το κρέας καλά περίπου μισή ώρα πριν το μαγειρέψουμε. Σε βαθειά κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε καλά το κρέας από όλες τις μεριές. Όταν είναι αρκετά τσιγαρισμένο, προσθέτουμε τα λαχανικά χοντροκομμένα και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 10 λεπτά, γυρνώντας το κρέας και ανακατεύοντας τα λαχανικά τακτικά. Σβήνουμε με το κρασί και σκεπάζουμε το κρέας με νερό. Προσθέτουμε πιπέρι και θυμάρι και βάζουμε καπάκι μαγειρεύοντας σε μέτρια φωτιά για περίπου 1-1,5 ώρα, εως ότου γίνει μαλακό το κρέας.
Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε απο την κατσαρόλα και το αφήνουμε να «ηρεμίσει» για περίπου 15 λεπτα και κόβουμε σε φέτες.
Σουρώνουμε το ζουμί που είναι στην κατσαρόλα και το μεταφέρουμε πάλι πίσω. Φέρνουμε σε βρασμό και δένουμε την σάλτσα με λίγο κορν-φλάουρ. Ελέγχουμε για αλατοπίπερο και μετά ρίχνουμε πάνω απο το κρέας.