Κτήμα Θεοδωρακάκου Νίκου

Έδρα
Δαφνί Λακωνίας

Επικοινωνία
27310 24445

«Κτήμα Θεοδωρακάκου»

Οινοποιός

Λίγα λόγια
Το Κτήμα θεοδωρακάκου βρίσκεται στο Δαφνί Λακωνίας. Τα πρώτα αμπέλια φυτεύτηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα από τον παππού Νικόλα. Το 1970 ο γιος του Γεώργιος Θεοδωρακάκος φύτεψε τον πρώτο γραμμικό αμπελώνα της περιοχής, ωθώντας και άλλους κατοίκους να ασχοληθούν συστηματικά με την αμπελοκαλλιέργεια.

Σήμερα μέσα στους βιολογικούς αμπελώνες - έκτασης 300 στρεμμάτων - της οικογένειας Θεοδωρακάκου έχει φτιαχτεί ένα υπερσύγχρονο και επισκέψιμο οινοποιείο (2010), υπό την επίβλεψη του Νίκου θεοδωρακάκου συνεχίζοντας την επιχείρηση για 3η γενιά.

Στο κτήμα καλλιεργούνται με τις μεθόδους της βιολογικής γεωργίας τοπικές ποικιλίες όπως Κυδωνίτσα, Μονεμβασιά, Μαυρούδι, αλλά και Ασύρτικο, Αγιωργήτικο και Ροδίτης και παράγονται εμφιαλωμένα κρασιά υψηλής ποιότητας πιστοποιημένα ως Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) Λακωνία.
Μέσα στο Κτήμα και συγκεκριμένα στον πύργο που υπάρχει μέσα σε αυτό, μπορεί κανείς να επισκεφτεί το κελάρι όπου παλαιώνουν τα κρασιά σε δρύινα βαρέλια και διατηρούνται σε άριστες συνθήκες τα εμφιαλωμένα κρασιά, τον χώρο γευστικής δοκιμής και το εκθετήριο – πωλητήριο, από όπου μπορεί να προμηθευτεί προϊοντα της επιχείρησης.


Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για μεγέθυνση


Κτήμα Θεοδωρακάκου Νίκου

Έδρα
Δαφνί Λακωνίας

Επικοινωνία
27310 24445